Blog

Interview met Remco Tans, CooperVision Specialty EyeCare

Interview met Remco Tans, CooperVision Specialty EyeCare


Remco Tans, gespecialiseerd optometrist bij CooperVision Specialty EyeCare, één van de meest toonaangevende contactlensproducenten ter wereld: “Nachtlenzen bieden veel vrijheid en kunnen een grote impact hebben op je persoonlijke lifestyle. Ook voor sporters - zowel professioneel als recreatief - is dit in heel wat gevallen de een uitstekende visuele oplossing.” -

Natuurlijke behandeling van droge ogen

Natuurlijke behandeling van droge ogen


Eén op de tien mensen, vooral vrouwen, hebben last van droge ogen. Het is een veelvoorkomend probleem, dat toeneemt naarmate we ouder worden. Wie droge ogen heeft, maakt te weinig traanvocht aan of het traanvocht werkt niet goed en dat zorgt voor irritaties. Toch kan de oplossing verrassend eenvoudig zijn. Dat bewijst Greta, die behandeld werd in het droge-ogencentrum van De BrilBoutique.

Spice up your eyes met Victoria Beckham Eyewear

Spice up your eyes met Victoria Beckham Eyewear


Victoria Beckham staat bekend om haar daverend hoge hakken, fijne figuur en iconische outfits. Maar wist je dat de beroemde Britse celebrity ook modieuze en verfijnde monturen voor dames op de markt brengt? Van succesvolle muziekcarrière tot een eigen modelabel: Victoria heeft het allemaal.

Styling: de psychologie achter jouw bril

Breng kleur en licht in je leven met een montuur van FACE À FACE


Een bril is al lang niet meer enkel een praktisch, visueel hulpmiddel. Het is ook een stijlvol accessoire dat je persoonlijkheid in de kijker zet. Door een bril te kiezen met een bepaalde look of stijl, laat je ook zien wie je bent of hoe je wil overkomen. De BrilBoutique helpt je bij het vinden van een bril die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Breng kleur en licht in je leven met een montuur van FACE À FACE

Breng kleur en licht in je leven met een montuur van FACE À FACE


Zien en gezien worden? Daar draait het om bij FACE À FACE. Zelfs zonder logo herken je de karakteristieke en unieke brillen van dit pittige Parijse eyewear label in een oogopslag. De BrilBoutique is fan van het eerste (mont)uur.

MYKITA - Handmade in Berlin

MYKITA - Handmade in Berlin


Of er nog zoiets bestaat als ‘Duitse degelijkheid’? Op die vraag antwoorden wij volmondig “ja”. Het Berlijnse brillenmerk MYKITA, dat uitblinkt in design en innovatie, is daar het ultieme bewijs van. Maak kennis met onze favoriete MYKITA-collecties.

De innovatieve fietsbrillen van Rudy Project

rudy project


Fietsen is niet alleen goed voor lichaam en geest, het is ook gewoon leuk! Wie in de meest optimale omstandigheden wil fietsen, kiest - naast een goede fietsuitrusting - best ook voor een degelijke sportbril. Rudy Project koppelt topkwaliteit aan Italiaans design en biedt sportbrillen met wereldklasse.

Masunaga: Wereldklasse uit Japan

tmasunagfa


Een duurzame bril die persoonlijkheid uitstraalt en uitblinkt in ergonomisch design: dat is het mantra van Masunaga Opticals. Voortbouwend op een traditie die 116 jaar geleden begon, brengt dit merk ons het beste uit de Japanse optische industrie. Yasunori Masunaga, achterkleinzoon van de oprichter en uitvoerend directeur, deelt met ons de filosofie en werkwijze van een merk dat wordt geprezen door de Japanse royalty en bedacht met internationale prijzen.

De nachtbril: ideale oplossing voor nachtblindheid

techniek - lenzen


Heb je ‘s nachts een slecht zicht? Of moeten je ogen lang wennen aan de overgang van licht naar donker? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van nachtblindheid. Deze aandoening mag dan wel knap vervelend zijn, een nachtbril is hierbij een perfecte oplossing!

Stijlvol de zomer in met deze zonnebrillen

techniek - lenzen


De zon schijnt, de terrasjes zijn open… nu we weer vaker buiten vertoeven, is een zonnebril een onmisbaar accessoire! De zonnebril is geëvolueerd van een louter beschermend accessoire naar een blitse combinatie van mode én bescherming. Je ogen gezond houden terwijl je een fashion statement maakt? Dat doe je met volgende merken.

Techniek - lenzen: volledig aanbod

techniek - lenzen


Of je nu kiest voor contactlenzen of een bril: het is vooral een persoonlijke keuze. Allebei kunnen ze jou een optimaal zicht bezorgen en elk hebben ze hun eigen, specifieke voordelen. Toch zijn contactlenzen zeer interessant, zélfs als je al een bril hebt! Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuze?

Caroline Abram: flower power meets girl power

caroline abram


“Ik wil dat vrouwen hun sensualiteit omarmen, wanneer ze mijn brillen en accessoires dragen.”

De vele mogelijkheden van een zonnebril op sterkte

stylingtips


Een zonnebril op sterkte combineert de voordelen van je dagelijkse bril met die van een zonnebril. Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuze?

Techniek: de handgemaakte monturen van Lunor en FEB31st

stylingtips


In een wereld die kreunt onder massaproductie, neemt het verlangen naar ambacht toe. Gelukkig bestaan er nog steeds brilontwerpers die hun monturen volledig met de hand maken. Zoals de designers van de merken Lunor en FEB31st. We gunnen jou graag een blik achter de schermen van hun ateliers.

De perfecte bril voor je job

stylingtips


Aan de slag gaan? Dat wil je ongehinderd doen. Maar ook op het werk willen we er natuurlijk goed uitzien. De perfecte bril is daarom niet alleen comfortabel, maar past ook bij je job en persoonlijkheid.

‘Hoet’ af voor de innovatieve ontwerpen van dit Belgisch brillenmerk - Interview met Bieke Hoet

stylingtips


Hoet zet al zes generaties lang de toon in de Brugse brillenmode. Het zijn opticiens van vader op zoon en met de jongste generatie ook op dochter: Bieke Hoet is sinds 1997 manager van het ontwerpbureau van Hoet. De BrilBoutique mocht haar als trouwe partner enkele vragen stellen over hun ontwerpen.

6 tips voor gezonde ogen

stylingtips


Goed voor jezelf zorgen was nog nooit zo belangrijk. Ook je ogen geef je maar beter voldoende aandacht: ongeveer de helft van alle oogproblemen kunnen vermeden worden met een goede verzorging. Gythe Grosemans, zaakvoerster en opticien bij De BrilBoutique, geeft tips voor een betere ooggezondheid.

Stylingtips voor elk gezicht en seizoenstype

stylingtips


Je gezicht is je visitekaartje. Het dragen van de juiste bril en passende make-up zet je mooiste kanten nog meer in de verf. Dankzij de tips van skintherapist en styliste Sofie Gérimont straal je in elk seizoen.

Droge ogen: oorzaken en behandeling

stylingtips


Droge ogen zorgen voor vervelende symptomen en kunnen je zowel letterlijk als figuurlijk irriteren. Op lange termijn vergroot de aandoening ook de kans op een ooginfectie. Toch hoeft het niet zover te komen: met een relatief eenvoudige behandeling heb je op korte termijn weer een comfortabel en optimaal zicht!

Een slechte bril: wat zijn de gevolgen?

komono


Je ziet het niet altijd maar je merkt het wel: het dragen van een slechte bril brengt heel wat negatieve gevolgen met zich mee. Hoe onderscheid je een goede van een slechte bril? En wanneer wordt het tijd voor een bezoekje aan de optiek?

De brilboutique blijft open, ook in tijden van lockdown

komono


Goed nieuws: de federale overheid heeft bevestigd dat De BrilBoutique haar activiteiten mag verderzetten tijdens deze tweede lockdown. Opticiens worden voortaan als ‘essentiële ondernemingen’ beschouwd en dus blijven we ook nu, in deze bizarre tijden, tot jouw beschikking staan.

De 3D-geprinte bril: perfect door innovatie

komono


Een bril die volledig wordt samengesteld op maat van jouw unieke ogen, gelaatstrekken en gezichtsvermogen: het bestaat! Dankzij de innovatieve 3D-printtechniek biedt een 3D-geprinte bril jou een optimaal zicht én maximaal draagcomfort.

De BrilBoutique opent allereerste droge-ogencentrum in Limburg

komono


Voor de meeste mensen zijn de ogen het belangrijkste en aantrekkelijkste zintuig. Helaas blijven zelfs die mooie kijkers niet van allerlei kwaaltjes gespaard. Heb je soms last van droge ogen? Daar kijken we niet van op: het droge oogsyndroom is anno 2020 een van de vaakst voorkomende oogaandoeningen.

Anton Janssens, medebezieler van bril- en accessoiremerk KOMONO, scheert hoge toppen

komono


“Er zijn veel overeenkomsten tussen snowboarden en de modewereld. Je mag niet bang zijn om je eigen pad te creëren.”

Multifocale glazen, multifunctionele glazen

multifocale_glazen


Zoek je een bril zoekt waarmee je letterlijk álles even scherp kunt zien? Kies dan voor multifocale glazen. Met dit type brillenglazen zie je zowel veraf als dichtbij scherp.

Komorebi: een ode aan licht en balans

komorebi


Geïnspireerd door Japanse poëzie en gedreven door finesse: welkom in de wereld van Komorebi. Al 4 jaar lang levert het Aalsterse ontwerpbureau geraffineerde ontwerpen die spelen met licht en detail. Tijdloze eenvoud met een uitgesproken karakter, dat is de visie van ontwerper Kristof De Smet. Zijn brillen worden vandaag in 16 landen verdeeld, met België en Japan op kop.

Nachtlenzen: een alternatief voor zachte contactlenzen en bril

nachtlenzen


Ben je bijziend maar wil je liever geen bril of daglenzen dragen? En vind je laseren een stap te ver? Dan zijn nachtlenzen een prima alternatief! Maar wie nachtlenzen wil dragen, moet aan een aantal fysieke voorwaarden voldoen.

Sportbrillen in de kijker

sportbrillen


Sporten is niet alleen leuk en ontspannend, het zorgt ook voor een gezonde geest in een gezond lichaam! Om je sport in de meest optimale omstandigheden te beoefenen, kies je best voor een sportbril. Hiermee bescherm je niet alleen je ogen tegen schadelijke uv-stralen maar verminder je ook het risico op oogletsels.

Ook digitaal op scherp met een computerbril

computerbril


Je kent het wel: je begint fris aan een dagje computerwerk, maar na een paar uren probeer je met dichtgeknepen ogen de letters op je scherm in focus te krijgen. Dat kan voor behoorlijk wat hoofdpijn en geïrriteerde ogen zorgen. De oplossing ligt nochtans binnen handbereik.

Topontwerpen en designerbrillen van Belgische makelij

belgische brillen


Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, en in het bijzonder voor onze Belgische ondernemers. Daarom steken we hen bij De BrilBoutique een hart onder de riem. We zetten hun fantastische ontwerpen in de kijker. Je vindt in ons kleine land zoveel prachtig vakmanschap terug, ook - en vooral - als het op brilmonturen en -accessoires aankomt. Ontdek de vier meest ‘in-het-oog-springende’ brilmerken uit Belgische handen.

Lenzen op maat: want elk oog is uniek

lenzenopmaat


De BrilBoutique had eigenlijk ook ‘De ContactlensBoutique’ kunnen heten, want zaakvoerster Gythe heeft jarenlang ervaring als contactlens specialist. Ook vandaag blijft ze investeren in hoogtechnologische apparatuur voor de onderzoekruimte. Moet je ‘brillen’ en overweeg je om lenzen aan te schaffen? Of ben je een ervaren lenzendrager maar nog op zoek naar de meest comfortabele lenzen? Gythe en haar collega’s helpen je op weg.

Summerproof met een zonnebril op sterkte

summerproof


De zomer komt eraan en brengt opnieuw meer zon in ons leven. Heerlijk, maar vergeet niet om je huid en ogen te beschermen. Want UV- en IR-stralen richten soms onomkeerbare schade aan. Een degelijke, kwalitatieve zonnebril is dus een must. Draag je dagelijks een bril? Kies dan meteen voor een zonnebril op sterkte.

Safety First! Coronaproof winkelen: hoe werkt dat bij je opticien?

veiligheid


Om de veiligheid te garanderen, hanteren alle winkels vandaag dezelfde voorschriften. Een beperkt aantal mensen in de winkel, je ontsmet je handen bij aankomst, houdt 1,5 meter afstand van elkaar, respecteert de richtlijnen in de winkel en ontsmet je handen bij het buitengaan. Maar bij de opticien kunnen er heel wat handelingen onmogelijk op 1,5 meter afstand én met een mondmasker uitgevoerd worden. “Dat was ook onze bedenking ook bij de start van de lockdown ... Een bril is essentieel, net zoals de controle van je ogen. Maar hoe kan alles nu veilig verlopen?” vertelt Gythe Grosemans van de BrilBoutique.

Brilstyling: vind de bril die bij je past


Beter zien, da’s toch het enige doel van een bril? Think again. Meer dan ooit zijn brillen een verlengstuk van onze persoonlijkheid en levensstijl. En moet een bril perfect matchen met je innerlijk én uiterlijk. Benieuwd hoe onze professionele brilstylisten te werk gaan? Hieronder lees je hoe we jou kunnen helpen in je zoektocht naar de ideale look.

All eyes on you: dé brillentrends van 2020


2020 wordt het jaar waarin je helemaal jezelf mag zijn. En daarbij hoort een passende bril. Ga je voor een felgekleurd design of geef je de voorkeur aan een minimalistische look? Wat je ook kiest: maak in het nieuwe decennium van jouw gezicht een blikvanger. BrilBoutique helpt je op weg met de voornaamste brillentrends van 2020.

Eline De Munck: Onderneemster met een glasheldere visie


Vind je je smaak niet op de brillenmarkt, dan lanceer je toch gewoon je eigen brillenmerk? Vijf jaar geleden gaf Eline De Munck er de brui aan als tv-presentatrice bij JIM. Sindsdien ontpopte ze zich tot succesvolle zakenvrouw. Met haar brillenmerk ‘Odette Lunettes’, genoemd naar haar geliefde zwarte dwergpincher, heeft ze een duidelijke missie: de juiste bril voor de juiste persoon met het juiste verhaal ontwerpen. Intussen zijn haar monturen in elf landen beschikbaar. We gingen op zoek naar het verhaal van deze sterke onderneemster.

Cynthia's Choice!