Blog - Gezondheid

Natuurlijke behandeling van droge ogen

Natuurlijke behandeling van droge ogen


Eén op de tien mensen, vooral vrouwen, hebben last van droge ogen. Het is een veelvoorkomend probleem, dat toeneemt naarmate we ouder worden. Wie droge ogen heeft, maakt te weinig traanvocht aan of het traanvocht werkt niet goed en dat zorgt voor irritaties. Toch kan de oplossing verrassend eenvoudig zijn. Dat bewijst Greta, die behandeld werd in het droge-ogencentrum van De BrilBoutique.

De nachtbril: ideale oplossing voor nachtblindheid

techniek - lenzen


Heb je ‘s nachts een slecht zicht? Of moeten je ogen lang wennen aan de overgang van licht naar donker? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van nachtblindheid. Deze aandoening mag dan wel knap vervelend zijn, een nachtbril is hierbij een perfecte oplossing!

Een slechte bril: wat zijn de gevolgen?

komono


Je ziet het niet altijd maar je merkt het wel: het dragen van een slechte bril brengt heel wat negatieve gevolgen met zich mee. Hoe onderscheid je een goede van een slechte bril? En wanneer wordt het tijd voor een bezoekje aan de optiek?

Sportbrillen in de kijker

summerproof


Sporten is niet alleen leuk en ontspannend, het zorgt ook voor een gezonde geest in een gezond lichaam! Om je sport in de meest optimale omstandigheden te beoefenen, kies je best voor een sportbril. Hiermee bescherm je niet alleen je ogen tegen schadelijke uv-stralen maar verminder je ook het risico op oogletsels.

Ook digitaal op scherp met een computerbril

summerproof


Je kent het wel: je begint fris aan een dagje computerwerk, maar na een paar uren probeer je met dichtgeknepen ogen de letters op je scherm in focus te krijgen. Dat kan voor behoorlijk wat hoofdpijn en geïrriteerde ogen zorgen. De oplossing ligt nochtans binnen handbereik.