Droge-ogencentrum

De Brilboutique maakt komaf met droge ogen
“Wij pakken de symptomen én de oorzaak aan”

Droge of geïrriteerde ogen, de kans bestaat dat je er tijdens de wintermaanden of zomermaanden mee te kampen krijgt. Droge ogen zijn vandaag een vaak voorkomend probleem. Gelukkig is de kwaal meestal goed behandelbaar. Tenminste, als je ermee naar een ervaren optometrist of oogarts gaat. Om het groeiend probleem aan te pakken, opende De Brilboutique in Kermt een droge ogencentrum en is het daarmee meteen de eerste gespecialiseerde oogzorgpraktijk voor droge ogen in Limburg.

Winter en zomer

Wij merkten een duidelijke behoefte vooraleer we het eerste droge ogencentrum opende. Droge ogen zijn vooral een probleem tijdens twee specifieke periodes van het jaar, meer bepaald winter en zomer. Tijdens de koudste maanden vormen de vrieskou buiten en de verwarmingslucht binnen vaak de oorzaak. Tijdens de zomermaanden zijn airco- en ventilatiesystemen veelal de boosdoener. Meestal stappen mensen dan naar de apotheek voor een comfortdruppel. Dat werkt voor even, maar het pakt het probleem niet aan bij de wortel.

Geen diagnose maar analyse

In ons droge ogencentrum analyseren we de klachten en oorzaken erg grondig, want die kunnen sterk verschillen. Enerzijds heb je de seizoensgebonden klachten, anderzijds kunnen droge ogen ook veroorzaakt worden door veel schermtijd, problemen met de traanfilm en het traanvocht, allergieën, of iemands medische voorgeschiedenis. Wij stellen geen diagnoses, maar maken wel een vakkundige analyse. Op basis daarvan zoeken we een passende behandeling. We verwijzen mensen ook door naar één van de oogartsen met wie we nauw samenwerken of naar de behandelende oogarts.

Pijnloze behandeling

Wij maken onder meer gebruik van een hoogtechnologisch toestel op basis van lichttherapie, dat niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaak van droge ogen aanpakt. Afhankelijk van de oorzaak stellen we een plan van aanpak op. Extra vitaminen of voedingssupplementen als visolie kunnen verlichting brengen. Een vaak voorkomende oorzaak van droge ogen is een verstoorde werking van de klieren van Meibomius. Die zijn verantwoordelijk voor de productie van de lipidenlaag van de traanfilm. Met behulp van een speciaal toestel stimuleren we de kliertjes meer olie te produceren waardoor de lipidenlaag weer optimaler kan functioneren. Dit leidt tot een betere kwaliteit van de traanfilm. De behandeling is volledig pijnloos, je kan je activiteiten erna meteen weer hervatten.

Maak een afspraak