Natuurlijke behandeling van droge ogen

“Na 10 dagen was de branderigheid in mijn ogen weg en na 1 maand waren de resultaten van mijn test veel beter”

Eén op de tien mensen, vooral vrouwen, hebben last van droge ogen. Het is een veelvoorkomend probleem, dat toeneemt naarmate we ouder worden. Wie droge ogen heeft, maakt te weinig traanvocht aan of het traanvocht werkt niet goed en dat zorgt voor irritaties. Toch kan de oplossing verrassend eenvoudig zijn. Dat bewijst Greta, die behandeld werd in het droge-ogencentrum van De BrilBoutique.

Traanvocht zorgt voor het reinigen, smeren en beschermen van je ogen. Als dat niet meer goed lukt, voelen je ogen branderig en gaan vaak tranen. De kans op ooginfecties vergroot, omdat droge ogen minder beschermd zijn tegen bacteriën en infecties.

Oogdruppels verzachten de symptomen maar nemen de oorzaak niet weg. Bij het droge-ogencentrum van de Brilboutique doen we een uitgebreide analyse om de gepaste behandeling voor jouw oogprobleem te vinden.

Droge ogen behandelen met voedingssupplementen

Droge ogen kunnen vaak behandeld worden met voedingssupplementen die bestaan uit omega vetzuren, zink en vitaminen. Met supplementen pakken we het probleem aan bij de bron en voorzien we de ogen van de juiste vitaminen en antioxidanten. Op deze manier beschermen we de ogen beter tegen vrije radicalen zoals uva-straling, kunstlicht, beeldschermen en rook.

Greta America uit Sint-Truiden had al enkele jaren veel last van droge en tranende ogen. “Het hinderde mij constant, in mijn werk als naaister en in het dagelijks leven. Mijn ogen waren extreem gevoelig, waardoor ik bijna altijd een zonnebril droeg, zelfs binnen. Door het vele wrijven waren mijn ogen rood en geïrriteerd. Mensen in mijn omgeving vroegen wat er mis was met mijn ogen.”

Greta ging op consultatie bij een huisarts en een oogarts. Hieruit bleek dat ze geen allergie of verstopte traankanalen had, maar wel extreem droge ogen. Ze kreeg oogdruppels voorgeschreven. “De voorbije jaren druppelde ik meermaals per dag in mijn ogen waardoor ik zeker een 20-tal flesjes heb opgebruikt. De oogdruppels verzachten de symptomen, maar nemen de oorzaak niet weg. Toen ik las over het droge-ogencentrum bij de Brilboutique, maakte ik meteen een afspraak. Tijdens de test kon ik amper 3 seconden mijn ogen open houden, terwijl dit normaal 17 seconden moet zijn!

De analyse gebeurt zeer grondig. Het team luistert naar je klachten en bekijkt welke behandeling het meest aangewezen is voor je oogprobleem. Mij werden voedingssupplementen met beschermende stoffen voor de ogen aangeraden. Die neem ik 2 keer per dag. Na 10 dagen was de branderigheid en jeuk in mijn ogen weg, waardoor ik stopte met wrijven. Na 1 maand deed ik opnieuw een droge-ogentest bij de Brilboutique en het resultaat was veel beter.”

Vandaag heeft Greta geen last meer van droge ogen. “Ik ben zo blij! Ook de roodheid is verdwenen. Ik krijg veel positieve reacties in mijn omgeving en wou dat ik deze behandeling al eerder had gevonden. Ik raad dan ook iedereen met gevoelige ogen aan om langs te gaan bij de Brilboutique.”

Bescherm je ogen

De voedingssupplementen voor droge ogen zijn specifiek ontwikkeld voor mensen met een verstoring in de tranenfilm en werken al na 1 maand. De totale kuur is 3 maanden en je volgt ze 2 maal per jaar. De kost is zeer beperkt en ons team volgt je ogen goed op.

Ook last van droge ogen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek in onze vestiging in Kermt, contacteer ons of boek meteen je afspraak.

=> Lees ook onze tips voor gezonde ogen.
Gerelateerde artikels:

Scroll to top